În 1839, Mary Bumby a fost un misionar metodist care a introdus albinele în Noua Zeelandă la sosirea ei. Mary a înființat prima stupină în Noua Zeelandă și a fost înființată în apropierea mai multor copaci Manuka. Deci, este probabil ca prima miere de Manuka să fi fost produsă chiar în acest loc.
Natura diversă a copacilor din Noua Zeelandă a făcut pentru mediul ideal pentru albine. Până atunci, în anii 1860, existau multe colonii de albine melifere în pădurile din Noua Zeelandă. Poporul maori a învățat curând cum să cultive miere sălbatică și ar folosi aceasta în avantajul lor. Antreprenorii maori au crescut ca primii apicultori comerciali din Noua Zeelandă, vânzând miere prin noile lor metode. Călătoria către mierea rafinată de Manuka - Timp de mulți ani, până la sfârșitul secolului al XX-lea, mierea de Manuka a fost considerată a avea o valoare foarte mică. Apicultorii vor gea de frustrare din cauza dificultății de a extrage mierea de Manuka din ramele stupului. Mai mult, mierea de Manuka a fost considerată o aromă prea puternică în comparație cu mierea de trifoi dulce, foarte iubită. De asemenea, nu era miere de Manuka pură, deoarece albinele nu luau doar polen și nectar din tufișul Manuka. Doar mierea de Mānuka autentică are gustul delicios pe care am ajuns să-l iubim cu toții. La acea vreme, mierea de trifoi domina piețele interne și de export. Se zvonește că unii apicultori ar da chiar și miere de Manuka animalelor ca hrană. Descoperirea antibacteriană a aurului lichid - În anii 1980, dr. Peter Molan a fost un biochimist proeminent care a început să exploreze potențialul mierii de Manuka. Spre surprinderea lumii, Molan a descoperit o capacitate antibacteriană în mierea de Manuka într-un mediu de laborator controlat. Cercetările preliminare efectuate de Molan au pus bazele pentru ceea ce va duce în cele din urmă la unul dintre cele mai profunde exporturi naturale din Noua Zeelandă. De la cercetările lui Molan, mierea de Manuka a crescut atât în popularitate, cât și în puritate. Peste tot în lume, oamenii nu se pot sătura de acest aur lichid.
CERTIFICAT DE MINISTERUL INDUSTRIELOR PRIMARE (MPI) NOUA ZELANDĂ Ca produs autentic. Toate definițiile din Noua Zeelandă Manuka Honey Science, așa cum sunt stabilite de Ministerul Industriilor Primare (MPI). Pentru ca mierea de Manuka monoflorală să fie certificată, aceasta trebuie să îndeplinească cinci atribute specifice. Dacă proba nu le îndeplinește pe toate cele cinci, mierea va fi considerată multiflorală. Toată mierea noastră de Manuka este complet monofloră, asigurând o potență maximă și îndeplinește toate cerințele legale ale definiției științei mierii de Manuka stabilite de Ministerul Industriilor Primare (MPI). Toată mierea de Manuka exportată este furnizată cu certificarea că este un produs autentic. Furnizorii noștri sunt mândri că sunt certificati Programul de management al riscului (RMP) cu MPI și, ca atare, sunt recunoscuți ca o unitate de producție alimentară de către guvernul Noii Zeelande. Pentru a ne asigura că livrăm o calitate constantă a produselor clienților noștri, menținem o comunicare eficientă cu MPI. Producătorii noștri de miere din Noua Zeelandă sunt certificati SQF. SQF este un standard de referință pentru calitatea alimentelor recunoscut la nivel internațional și o cerință prealabilă pentru a furniza majoritatea comercianților cu amănuntul de alimente la nivel mondial.